Hartritmestoornissen en voedingssuplementen.

 Ik heb alleen in de winter hartritmestoornissen. Hoe komt dat? Na 9 jaar denk ik dat ik de puzzel opgelost heb. Nu ben ik geen arts, maar kan heel goed analyseren en door redeneren. dat wat er in mijn hoofd omgaat kan ik niet in woorden zetten, maar ik ga het een beetje proberen. 

Onder sporters komen de meeste hartritmestoornissen voor, gezond aan sport doen en dan op latere leeftijd hartritmestoornissen krijgen, hoe kan dat nu. 

In 2010 constateerde men een chronisch tekort aan vitamine D. Dus ik kreeg 800ie erbij. Alles was goed. Mijn ernstige osteoporose werd eindelijk beter en ik had geen pijn meer aan mijn aanhechtingen van mijn spieren.

In 2016 in het najaar begonnen de problemen, regelmatig sprong dat hart uit het ritme. In 2019 dacht men dat het kwam door Hashimoto, ik stelde mijn voeding helemaal om. Geen suiker, geen meelproducten, geen zout meer. Ik viel 26 kilo af. Maar het eten werd en is eentonig. Ik leef van 8 verschillende groenten, tofu, beetje rijst en linzen. Maar de hartritmestoornissen bleven. Het hielp niet. Mijn medicatie werd verhoogd, dat hielp een beetje, maar de hartritmestoornissen bleven. Men stelde voor de draadjes van de schildklier naar het hart door te knippen, ik moest 14 dagen plat liggen, dat gaat niet, ik ben niet getrouwd. Dus wie maakt mijn eten en laat mijn hondje uit. Dat is dus geen optie. Nu had ik 19 april 2024 de laatste hartritmestoornis.  Oorzaak, een van de groenten was op en ik dacht, ga je morgen nieuwe halen. Verkeerde gedachten. Ik ben ze gaan halen, klaargemaakt en de hartritmestoornis was weg. Ik krijg dus hartritmestoornissen van een tekort. Maar welk tekort heb ik dan? B12 laten controleren, ik ben veganist dus je weet maar nooit, de waarde was goed. Nu las ik ergens dat vitamine D een hormoon was, toen ging een lampje branden. 

In de winter heb ik een vitamine D tekort. was mijn gedachte, want de stoornissen heb ik alleen in de winter. Deze winter, heb ik, tegen de zin in van mijn huisarts, de dubbele dosering vitamine D gepakt. 1 ‘s morgens en 1 ‘s middags en tot nu toe geen stoornis. 

Hoe werkt het. 

Nou met hormonen moet je uitkijken. Daar weet ik alles van, want ik gebruik van 2003 hormonen. Eerst testosteron en nu oestrogeen.  De hoeveelheid testosteron die je iemand geeft hangt af van het lichaamsgewicht, daar houdt ook niemand rekening mee, maar toch is het zo. Als je dik bent heb je meer nodig dan als je op gewicht bent. zo had ik bij dezelfde hoeveelheid testosteron bij 116 kilo een waarde van 22 NM/L bij een gewicht van 76 kilo was dat 46 NM/L, je mag maar maximaal 33 hebben, dus ik ben de helft gaan gebruiken.  Bij oestrogeen speelt dat geen rol. 

Als het lichaam gratis hormonen krijgt, sluit het zijn fabrieken voor altijd. als je testosteron krijgt, verdwijnen je testikels, daarom worden mensen die anabole steroïden gebruiken, ook onvruchtbaar. de fabriek voor zaad te produceren verdwijnt voor altijd, want ze worden het niet groter als je met het gebruik stopt.  Daar zit de clou. 

Dus wat moeten artsen doen. Ze moeten vitamine D bv elke maand controleren en aan de hand van wat daar uit komt, de hoeveelheid tekort aanvullen. Want wat is er gebeurt. In de winter is een tekort geconstateerd 800.ie er bij. Prima. Maar in de zomer loop ik elke dag met mijn hondje en mijn lichaam produceert vitamine D. Dat wordt opgeslagen. Prima, maar wat gebeurt nu slik je ook nog die 800 ie, die hij gratis krijgt en die worden niet opgeslagen, maar meteen gebruikt. Zodat de fabrieken in je lichaam die de opgeslagen vitamine D uit zonlicht omzet naar het  hormoon worden gesloten voorgoed. Die nog overblijven gaan door het ouder worden steeds slechter functioneren. Dan heb je in de winter een tekort. Bij een tekort, wordt het hartslag de hoogte ingejaagd en het springt uit het ritme. Veel sporters zijn voedingssupplementen slikkers. Die breken tijdens hun leven al die lichamelijke fabriekjes af en zo ontstaan te korten op latere leeftijd.

Hartritmestoornissen ontstaan dus doordat het lichaam een tekort heeft. Bij mij is dat vitamine D, bij iemand anders is dat misschien iets anders. Ga altijd op zoek naar de bron van het tekort.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kenmerken

Brief aan de raad.